24.03.2023

Bestille en ny kampanje

Opprette en ny kampanje

Klikk på valget "ny kampanje" fra din kampanjeoversikt.

Velg målsetning for din kampanje

Er hensikten med din kampanje å øke merkebevissthet eller å drive trafikk til din nettside for å øke antallet konverteringer? Ditt valg kommer til en viss grad å påvirke innholdet når det kommer til produkter og funksjonalitet i bookingflyten. Når du har valgt målet for din kampanje så kan du begynne bookingen av din kampanje.

Bestilling av en kampanje i Admarket består av følgende 5 steg:

1. Kampanjeinfo

2. Målretting (valgfritt)

3. Periode og budsjett

4. Annonsemateriell

5. Se gjennom og bestill.

Nedenfor vil du finne informasjon om hvert steg:

1. Kampanjeinfo

Du starter med å sette et kampanjenavn. Velg et navn som gjør at du lett kan finne igjen kampanjen i en oversikt. Det er vanlig å f.eks skrive inn hvilket nettsted, enheten, eventuell målstyring og kampanjeperiode du velger i forkortet versjon.

Så velger du hvilket nettsted du ønsker at annonsen din skal vises på. Her kan du velge mellom en pakke som går over mange nettsteder på tvers av Schibsted eller spesifikke nettsteder, som kun VG eller Finn. Les mer om produktene våre her.

Deretter må du velge hvilken enhet du vil at kampanjen skal vises på.

Til slutt velger du hvilket annonseformat du vil ha. Les mer om våre formater her.

2. Målretting (valgfritt)

I steg 2 velger du målretting. Å legge på målretting på din kampanje er valgfritt og du kan velge å gå videre til neste steg, 3. Annonsemateriell, dersom du ikke ønsker dette.

Dersom du ønsker målretting, kan du velge mellom geografi, interessebasert målretting, kjønn og alder. Få mer detaljer om målrettingsalternativene våre her.

Ved valg av målretting, legges det til et prispåslag på kampanjen din.

3. Periode og budsjett

I steg 4 velger du kampanjeperiode, budsjett og evt. frekvens. Kampanjen kan tidligst starte 3 dager etter bookingdato/neste dag om du laster opp materiell ved booking. Ler mer om våre frister og hvordan sette budsjett her. Hvis du har en rabatt, vil den være synlig her. Les mer om prisene våre her.

4. Annonsemateriell

I steg 3 laster du opp annonsemateriellet ditt dersom du har dette tilgjengelig. Hvis du ikke har materiellet ditt klart, kan hoppe over dette steget ved å klikke "Legg til senere".

Hvis du ønsker å laste opp annonsemateriellet med en gang, kan du velge mellom å laste opp et vanlig bilde (JPG, PNG eller GIF) eller et annonsescript som HTML eller JavaScript. Les mer om annonseformatene våre her.

Du må også legge inn landingssiden du ønsker at annonsen skal linke til. Du kan klikkteste denne URLen om ønskelig.

Til slutt kan du legge til sporing via tredjepart som f.eks Google Analytics, Adform eller UTM.

5. Se gjennom og bestill

I steg 5, får du en oppsummering over din bestilling og du kan klikke på "Bestill kampanje" for å fullføre bestillingen.

Dersom du ønsker å gjøre endringer før du bestiller kampanjen, kan du trykke på ønsket steg på toppen av siden og redigere bestillingen din.

Logg deg inn eller registrer deg på Admarket her.